Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hash s tofu a rajčaty

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hash s tofu a rajčaty

11 min 6 min Snadné 1 porce

Super rychlý recept s tofu a rajčaty z kuchařky Jak jíme zdravě v zimě. Zaplní vás na dlouhé hodiny a budete se k němu rádi vracet.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

385 kcal 26g Bílkoviny 18g Tuky 30g Cukry

Suroviny

tofu, voda, rajcata, chilli-papricka, kmin, mleta-paprika, olivovy-olej, brambor, polnicek, sul

Instrukce

Nachystejte si pánev (nejlépe nepřilnavou) a nasucho ji rozehřejte.

Následně do pánve přidejte nakrájené tofu a opékejte hopřibližně 2 minuty na středním plameni; nezapomeňte ho přitom důkladně míchat, aby se nepřipálilo.

Poté do pánve přidejte 75 ml vody, krájená rajčata z plechovky, rajčatový protlak, nakrájenou chilli papričku, mletý kmín, mletou papriku a sůl a vše vařte 2–3 minuty na středním plameni, dokud se z pánve neodpaří veškerá tekutina.

Mezitím začněte s opékáním brambor: připravte si další pánev, rozehřejte v ní 1 lžičku olivového oleje, přidejte nakrájené brambory a opékejte je na středním plameni 2 minuty z každé strany.

Až opečete brambory, přidejte je k uvařené směsi s tofu a rajčaty. Navrch pak přidejte polníček a podávejte.