Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hash s růžičkovou kapustou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hash s růžičkovou kapustou

20 min 10 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

476 kcal 29g Bílkoviny 18g Tuky 46g Cukry

Suroviny

kruti-maso, ruzickova-kapusta, olivovy-olej, voda, vejce, med, balzamiko-ocet, parmazan, zitny-chleb, sul, pepr

Instrukce

Krůtí šunku nakrájejte na 3,5 cm dlouhé a 0,5 cm široké nudličky.

Jednotlivé růžičky kapusty nakrájejte na čtvrtiny.

V pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, následně do pánve přidejte nakrájenou šunku a opékejte ji 2 minuty na středním plameni.

Poté do pánve přidejte nakrájenou kapustu, sůl a pepř, ztlumte plamen na mírný stupeň, přilijte 150 ml vody a za občasného promíchání nechte směs vařit 7–8 minut.

Mezitím si připravte volské oko: nachystejte si nepřilnavou pánev, nasucho ji rozpalte, poté do ní vyklepněte vejce a opékejte ho 5–7 minut na středním plameni.

Po 7–8 minutách vaření kapustové směsi přidejte do pánve s kapustou 1 lžičku medu a 1 lžičku balzamikového octa, promíchejte a pánev odstavte z ohřevu.

Hotový kapustový hash posypte strouhaným parmazánem a podávejte s připraveným volským okem a žitným chlebem.