Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hash s mletým krůtím masem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hash s mletým krůtím masem

24 min 21 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

542 kcal 33g Bílkoviny 17g Tuky 61g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, kruti-maso, bataty, cesnek, mleta-paprika, rimsky-kmin, fazole-cervene, voda, vejce, chilli-papricka, koriandr, zitny-chleb, sul, pepr

Instrukce

V pánvi si rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté přidejte mleté krůtí maso a opékejte ho 5–6 minut na středním plameni; průběžně ho přitom promíchávejte, aby se nespojilo do celistvé hmoty.

Po uvedené době do pánve přidejte nakrájené batáty, nastrouhaný česnek, mletou papriku a římský kmín a vše opékejte další 2 minuty.

Následně do pánve přidejte předvařené fazole, sůl, pepř a 200 ml vody, vše promíchejte, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte na středním plameni dusit 5–6 minut do změknutí batát.

Až batáty změknou, vyklepněte do směsi vejce, ztlumte plamen na mírný stupeň a směs zahřívejte 6–7 minut (tentokrát již bez pokličky), dokud se neuvaří vejce.

Hotový hash podle libosti dochuťte pepřem, následně ho posypte nakrájenou chilli papričkou a nasekaným koriandrem a podávejte s plátkem žitného chleba.

Poznámky

*Na 1 porci hashe potřebujete právě 1 vejce – hash, který vidíte na fotografii, sestává ze 3 porcí a na jeho přípravu jsme tedy použili trojnásobné množství ingrediencí.