Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hash s brokolicí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hash s brokolicí

41 min 31 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

365 kcal 17g Bílkoviny 16g Tuky 36g Cukry

Suroviny

brokolice, olivovy-olej, chilli, kmin, cesnek, voda, spenat, vejce, feta-syr, zitny-chleb, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Připravte si menší zapékací mísu (10 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Následně dejte do vyložené mísy brokolici,

olivový olej, špetku chilli vloček, mletý kmín, sůl a pepř.

Stranou si utřete česnek, přidejte ho do směsi v míse a vše důkladně promíchejte.

Poté vložte zapékací mísu do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 185–190 °C.

Během posledních 3–5 minut pečení si spařte špenát: v pánvi nebo v menším hrnci si přiveďte k varu 150 ml vody, poté ztlumte plamen na střední stupeň, přidejte špenát a nechte ho vařit 1 minutu. Následně pánev (či hrnec) odstavte a slijte přeby tečnou vodu.

Až uplyne uvedená doba pečení brokolicové směsi, vyjměte zapékací mísu z trouby (troubu zatím nevypínejte), do pečené směsi přidejte spařený špenát a vše promíchejte.

Následně do směsi vyklepněte vejce, vraťte mísu zpět do vyhřáté trouby a pečte ještě 4–6 minut při 185–190 °C.

Na upečenou směs rozdrobte sýr feta a podle libosti můžete směs ještě posypat další špetkou chilli vloček.

Hotový hash podávejte s žitným chlebem.

Poznámky

*Na 1 porci hashe potřebujete právě 1 vejce – hash, který vidíte na fotografii, sestává ze 3 porcí a na jeho přípravu jsme tedy použili trojnásobné množství ingrediencí.