Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hamburger z tuňáka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hamburger z tuňáka

25 min 10 min Snadné 4 kusy

Jestli máte rádi burgery, tak tento zaručeně musíte vyzkoušet. Náš recept na burger s tuňákem vás dostane skladbou surovin, kterou byste u burgeru běžně nenašli. Avokádo a tuňák s ovesnými vločkami vás přesvědčí, jak rozmanitý pokrm burger může být. Hotovo máte do pětadvaceti minut.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

590 kcal 28g Bílkoviny 28g Tuky 53g Cukry

Suroviny

tunak, vejce, ovesne-vlocky, kari, olivovy-olej, jarni_cibulka, celozrnne-pecivo, smetana, salatove-listy, rajcata, avokado, sul, pepr

Instrukce

V míse smíchejte tuňáka, vejce, vločky, kari koření a olivový olej.

Přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku, osolte, opepřete a zamíchejte.

Z těsta vytvarujte 4 stejně velké hamburgery.

Rozehřejte nepřilnavou pánev a hamburgery opékejte na středním plameni 4–5 minut z každé strany (nebo na kontaktním grilu na mírném plameni také po dobu 4–5 minut z každé strany) .

Rozehřejte si další pánev, bulky rozřízněte a opečte je řeznou stranou nasucho na středním plameni.

Na spodní části bulek rozetřete trochu zakysané smetany, rozprostřete trochu oblíbeného salátu a ten poklaďte plátky rajčat. Poté přidejte tuňákový hamburger a na něj rozložte ¼ avokáda. Zbylé poloviny bulek také potřete trochou smetany a poté jimi hamburgery přiklopte.