Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Halloumi špíz

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Halloumi špíz

11 min 6 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

221 kcal 14g Bílkoviny 17g Tuky 2g Cukry

Suroviny

syr-halloumi, cherry-rajcatka, cerne-olivy, bazalka

Instrukce

Předehřejte si kontaktní gril na střední teplotu.

Halloumi nakrájejte na kostičky.

Poté si připravte špejli na špízy a střídavě na ni napichujte kostičky halloumi, cherry rajčátka a vypeckované olivy.

Připravený špíz přemístěte na rozehřátý gril a grilujte ho ze všech 4 stran (1,5 minuty z každé strany).

Hotový špíz podávejte s čerstvou bazalkou.

Poznámky

*Halloumi je polotvrdý sýr původem z Kypru. Vzhledem připomíná mozzarellu a je oblíbený pro svou jemně slanou chuť i všestranné využití v kuchyni. Díky zvláštnímu výrobnímu postupu má tento sýr zvýšenou teplotu tavení, takže se při tepelné úpravě

neroztéká a drží tvar – je tedy ideální na grilování, pečení i jinédruhy tepelného zpracování.