Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Guláš na grilu s fazolemi, rajčaty a bramborami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Guláš na grilu s fazolemi, rajčaty a bramborami

98 min 73 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

391 kcal 29g Bílkoviny 18g Tuky 26g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, hovezi, rajcata, mleta-paprika, bobkovy-list, nove-koreni, hovezi-vyvar, bile-fazole, brambor, cesnek, majoranka, petrzelova_nat, sul, pepr, cizrna

Instrukce

Nejprve si rozpalte gril na teplotu 180–200 °C.

Připravte si hrnec s vysokým dnem (nejlépe litinový, popřípadě určený přímo k použití na gril), dejte ho na rozpálený gril (nebo na plotýnku) a rozehřejte v něm olivový olej. Poté do hrnce přidejte cibuli a za občasného míchání restujte 10–12 minut (na plotýce na mírném stupni ohřevu).

Mezitím si očistěte maso a nakrájejte jej na kostky o rozměrech 1 cm × 1 cm. Jakmile bude cibule orestovaná, vložte maso do hrnce a restujte dalších 5 minut.

Poté přidejte rajčatový protlak, papriku, bobkové listy, nové koření, sůl, pepř, vývar a rajčata, fazole a cizrnu z plechovky. Gril uzavřete a pozvolna vařte 50–55 minut (na plotýnce na středním plameni). Dbejte na to, aby žár v grilu nebyl příliš silný a pohyboval se kolem 150 °C. Každých 10–15 minut gril odklopte, guláš promíchejte a následně znovu přiklopte.

Zatímco se guláš vaří, připravte si brambory: Omyjte je, nakrájejte na malé kostičky (cca 0,5 cm × 0,5 cm) a společně s česnekem a majoránkou je zhruba 15 minut před koncem vaření vložte do hrnce. Gril poté opět přiklopte a guláš nechte dovařit.

Po dovaření hrnec vyjměte z grilu, guláš rozdělte na jednotlivé porce, posypte petrželovou natí a podávejte.