Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Grissini

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Grissini

50 min 15 min Střední 20 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

100 kcal 3g Bílkoviny 3g Tuky 16g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, susene-drozdi, olivovy-olej, voda, mak, sul

Instrukce

Špaldovou mouku prosejte do velké mísy. K mouce přidejte sušené droždí a lžičku soli a vše zamíchejte. Do mísy přilijte olivový olej a vodu a směs propracovávejte rukama tak dlouho, dokud nevznikne tuhé kompaktní těsto. Těsto by se mělo lepit na mísu a ruce, ale nemělo by být zcela tekuté, nebo naopak příliš suché.

Troubu předehřejte na 180 °C a hotové těsto dejte na 10–15 minut odležet stranou.

Poté těsto rozdělte na 8 stejně velkých kuliček. Každou kuličku rozdělte na další 2–3 části a rozválejte do tvaru grissin.

Plech vyložte pečicím papírem. Připravené grissini bohatě posypte mákem a rozprostřete na plech. Plech vložte do předehřáté trouby a grissini pečte při 170–180° C 12–15 minut.

Hotové grissini vyndejte z trouby a podávejte.

Poznámky

Do těsta zapracujte 1 hrst najemno nasekaných oliv nebo sušených rajčat.