Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Grilovaný pstruh s avokádovým salátem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Grilovaný pstruh s avokádovým salátem

25 min 10 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

819 kcal 46g Bílkoviny 64g Tuky 14g Cukry

Suroviny

pstruh, citron, tymian, rozmaryn, olivovy-olej, avokado, bazalka, jarni_cibulka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si důkladně rozpalte gril.

Pstruhy omyjte, osušte a pomocí ostrého nože proveďte po těle pstruha z každé strany 3 zářezy. Poté si nakrájejte citron na 6 plátků a společně s tymiánem a rozmarýnem je vložte do břišní dutiny. Nakonec pstruhy osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Takto připravené pstruhy dejte na gril a zprudka opékejte 4–5 minut z každé strany. Po otočení pstruhů gril přiklopte a ryby dopečte v uzavřeném grilu.

Nyní si připravte salát: Avokádo oloupejte, nakrájejte na menší kostky a vložte do mísy společně s citronovou kůrou a šťávou, bazalkou, jarní cibulkou, solí a pepřem. Vše promíchejte a podávejte s grilovanými pstruhy.

Poznámky

Pokud si nejste v grilování ryb na roštu zcela jistí, doporučujeme použít grilovací mřížku na ryby, která vám s manipulací pomůže.