Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou

15 min 7 min Střední 3 porce

Nechce se vám rozehřívat trouba? Připravte si lososa jednoduše na grilu! Náš grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou je bezlaktózový a uspokojí i pravého rybího gurmána.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

588 kcal 42g Bílkoviny 42g Tuky 9g Cukry

Suroviny

rajcata, jarni_cibulka, bazalka, citron, vinny-ocet, olivovy-olej, losos, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si důkladně rozpalte gril a připravte si větší mísu na salát. Do mísy vložte na kostičky nakrájená rajčata, najemno nakrájenou jarní cibulku, nahrubo nasekanou bazalku, citronovou kůru, vinný ocet, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.

Mísu se salátem přemístěte do lednice a začněte s přípravou lososa.

Filety omyjte a osušte. Stranu bez kůže osolte, opepřete a potřete 1 lžící olivového oleje. Takto připravené filety pokládejte na rozpálený rošt kůží směrem nahoru. Lososa zprudka grilujte z každé strany 2–3 minuty. Poté jednotlivé filety přesuňte na stranu grilu, kde není tak velký žár, gril přiklopte a filety nechte ještě 1 minutu dopéct.

Opečené filety přemístěte z grilu na talíř a každou porci podávejte společně s vychlazeným salátem.