Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Grilovaný hermelín s vlašskými ořechy, rozinkami a hroznovým vínem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Grilovaný hermelín s vlašskými ořechy, rozinkami a hroznovým vínem

16 min 10 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

439 kcal 25g Bílkoviny 30g Tuky 19g Cukry

Suroviny

hermelin, med, hroznove-vino, rozinky, vlasske-orechy, tymian

Instrukce

Nejprve si důkladně rozpalte gril a připravte si 4 kusy alobalu ve tvaru čtverce (cca 30 × 30) cm.

Hermelín položte na střed každého čtverce alobalu a každý kus pokapejte medem. Navrch přidejte rozpůlené hroznové víno, rozinky, nahrubo nasekané vlašské ořechy, sušený tymián a vše zabalte.

Takto připravené hermelíny vložte na gril a grilujte v přiklopeném grilu 8–10 minut. Pokud používáte kontaktní gril, hermelín grilujte z každé strany 3–4 minuty. Hotové hermelíny přemístěte z grilu na talíř a ihned podávejte.

Poznámky

Grilovaný hermelín podávejte nejlépe s kváskovým chlebem nebo pečenými bramborami. Hermelín můžete dochutit podle vlastní chuti – česnekem, tymiánem nebo například chilli.