Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Grilovaný chřest

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Grilovaný chřest

21 min 6 min Snadné 3 porce

Chřest buď milujete nebo naopak. My určitě patříme k jeho velkým příznivcům, a proto vám poradíme, jak si ho snadno a chutně připravit. Nic složitého na tom není, protože v jednoduchosti je krása. Ochutnejte sami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

149 kcal 8g Bílkoviny 11g Tuky 4g Cukry

Suroviny

chrest, pazitka, olivovy-olej, citronova-stava, citron, feta-syr, sul

Instrukce

Důkladně rozpalte gril.

Chřest omyjte, oloupejte a z každého výhonku odkrojte zdřevnatělý konec (jedná se o cca 2–3cm spodní část chřestu).

Takto připravené výhonky chřestu rozložte na rozpálený gril (můžete použít i kontaktní gril) a grilujte 3 minuty z jedné strany. Poté výhonky otočte a grilujte ještě další 3 minuty.

Po ogrilování chřest vložte do větší mísy. Přidejte najemno nasekanou pažitku, 1 lžíci olivového oleje, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a sůl a promíchejte.

Nakonec chřest rozdělte do jednotlivých talířů, na každou porci rozdrobte fetu a podávejte.