Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Grilované kuře

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Grilované kuře

39 min 26 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

300 kcal 41g Bílkoviny 10g Tuky 9g Cukry

Suroviny

kureci-maso, olivovy-olej, med, mleta-paprika, rajcata, horcice, tymian, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si důkladně rozpalte gril.

Vykostěné kuře omyjte, osušte a následně osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Takto připravené kuře položte kůží na gril a zprudka grilujte z každé strany 6–7 minut.

Mezitím si připravte kořenící pastu. V misce smíchejte med, uzenou papriku, rajčatový protlak, dijonskou hořčici a sušený tymián. Jakmile je kuře opečené, na jednu stranu naneste hotovou kořenící pastu (nejlépe na stranu, kde je kůže). Touto stranou opět položte kuře na gril a následně potřete i druhou stranu.

Gril zavřete a kuře grilujte 4–5 minut. Poté kuře otočte na druhou stranu (bez kůže), gril opět přiklopte a grilujte 3–4 minuty.

Nakonec kuře položte kůží směrem dolů na boční stranu grilu, kde je nejnižší teplota, přiklopte gril a nechte kuře ještě 2–3 minuty dopéct. Hotové grilované kuře můžete ihned podávat.

Poznámky

Hotové kuře nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte nejlépe s bylinkovým nebo česnekovým dipem společně s kváskovým chlebem nebo grilovanou zeleninou