Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Grilovaná vepřová pečeně se salátem z kysaného zelí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Grilovaná vepřová pečeně se salátem z kysaného zelí

88 min 13 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

399 kcal 34g Bílkoviny 19g Tuky 22g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, chilli, kmin, rozmaryn, med, veprove-maso, maslo, mrkev, zeli, jarni_cibulka, petrzelova_nat, jablko, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte 2 mísy.

Do první mísy dejte olivový olej, chilli, kmín, rozmarýn, med a pepř a promíchejte. Poté si nakrájejte vepřovou pečeni na plátky o tloušťce cca 1 cm a vložte je do připravené marinády.

Mísu zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice, kde nechte maso marinovat alespoň 1 hodinu.

Mezitím si připravte salát: Na středním plameni rozpalte pánev s máslem. Jakmile bude máslo rozpálené, vložte do pánve mrkev a restujte 3–4 minuty na středním plameni. Po uplynutí uvedeného času mrkev přesuňte do druhé připravené mísy.

Následně k ní přidejte zelí, jarní cibulku, hladkolistou petrželovou nať a jablko. Hotový salát vložte do lednice a vyčkejte, než se namarinuje maso.

Mezitím si rozpalte gril. Marinované maso vložte na rozpálený gril, ten uzavřete a maso zprudka grilujte 3–4 minuty z každé strany. Následně maso osolte. Nakonec salát a maso rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.