Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Grilovaná medová mrkev

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Grilovaná medová mrkev

20 min 10 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

51 kcal 1g Bílkoviny 1g Tuky 10g Cukry

Suroviny

mrkev, citronova-stava, med, sezamova-seminka

Instrukce

Předehřejte si kontaktní gril na střední teplotu.

Mrkve oloupejte (pokud však mají slupku jemnou a čistou, mrkve loupat nemusíte – stačí je pouze řádně očistit kartáčkem).

Poté z mrkví odkrojte přibližně 5 g natě, které si schovejte na později, a následně všechny mrkve podélně rozkrájejte na čtvrtiny.

V misce si smíchejte citronovou šťávu s medem a vzniklou směs promíchejte s nakrájenými mrkvemi.

Připravené mrkve přemístěte na předehřátý gril a opékejte přibližně 10 minut, dokud mrkve nezezlátnou a nezměknou (zároveň by však neměly změknout příliš).

Opečené mrkve přemístěte na servírovací talíř a posypte černým sezamem.

Navrch pak natrhejte mrkvovou nať, kterou jste si dříve uschovali, a podávejte.