Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Grilovaná makrela

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Grilovaná makrela

20 min 10 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

692 kcal 51g Bílkoviny 57g Tuky 5g Cukry

Suroviny

rajcata, tymian, mleta-paprika, olivovy-olej, kmin, makrela, vinny-ocet, mata, petrzelova_nat, cesnek, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si důkladně rozpalte gril.

Do menší misky vložte rajčatový protlak, tymián, papriku, olivový olej, kmín, sůl a pepř a vše promíchejte.

Následně omyjte a pečlivě osušte makrely a poté je důkladně potřete připravenou pastou jak po povrchu, tak v dutině břišní. Takto připravené ryby vložte na rozpálený gril a zprudka grilujte 4–5 minut z každé strany. Po otočení makrel gril přiklopte a ryby dopečte v uzavřeném grilu.

Jakmile budou makrely hotové, přesuňte je na talíř, pokapejte vinným octem a bohatě posypte mátou, petrželovou natí a česnekem.

Poznámky

Hotovou makrelu nejlépe doplníte pečenými bramborami nebo lehkým zeleninovým salátem.