Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Grilovaná cuketa s parmazánem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Grilovaná cuketa s parmazánem

7 min 4 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

187 kcal 8g Bílkoviny 14g Tuky 8g Cukry

Suroviny

cuketa, rukola, voda, parmazan, cesnek, olivovy-olej, mandle, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte cuketu. Cuketu omyjte a nakrájejte zhruba na 0,5 cm široká kolečka. Pokud máte malé cukety, stačí je podélně rozpůlit. Dužinu cukety lehce osolte a vyskládejte na talíř – sůl vytáhne z cukety přebytečnou vodu.

Mezitím si připravte vyšší mixovací nádobu. Do nádoby vložte rukolu, 40 ml vody, strouhaný parmazán, oloupaný stroužek česneku, olivový olej, sůl a pepř a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte do hladkého pesta.

Jakmile máte pesto hotové, osušte cukety papírovým ubrouskem a začněte je vkládat na gril.

Na otevřeném grilu cuketu grilujte zprudka z každé strany 1–2 minuty. Ogrilované cukety přesuňte na talíř, pokapejte pestem, posypte plátkovými mandlemi a podávejte.