Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Gravlax s červenou řepou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Gravlax s červenou řepou

2890 min 0 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

94 kcal 10g Bílkoviny 6g Tuky 2g Cukry

Suroviny

cervena-repa, citron, pomeranc, jalovec, med, losos, kopr, sul

Instrukce

V mixéru rozmixujte předvařenou červenou řepu, kůru z ½ citronu a pomeranče, kuličky jalovce, med a sůl. Lososa potřete vzniklou směsí ze všech stran, dejte do uzavíratelné skleněné nádoby a uložte do lednice. Lososa nechte marinovat po dobu 24 hodin.

Druhý den z lososa jemně smyjte zbytky řepné směsi a navrstvěte na něj nasekaný kopr. Připraveného lososa dejte zpět do skleněné nádoby a nechte marinovat dalších 24 hodin.

Další den lososa vyjměte, nakrájejte na tenké plátky a podávejte.

Poznámky

Gravlax jsme podávali v celozrnné bulce se smetanovým sýrem a kapary.