Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Gratinované brambory

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Gratinované brambory

55 min 40 min Snadné 4 porce

Hledáte recept na rychlou a zároveň akorát tak vydatnou lahodnou večeři? Pak jste ho právě našli! Tyto gratinované brambory lákají k zakousnutí už od pohledu. Vyzkoušíte ještě dnes?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

376 kcal 16g Bílkoviny 16g Tuky 32g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, tvrdy-syr, parmazan, smetanovy-syr, smetana, muskatovy-orisek, brambor, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–190 °C.

Kulatou zapékací nádobu (⌀ 25 cm) vymažte olivovým olejem.

Eidam nakrájejte najemno, parmazán nastrouhejte najemno a v menší misce smíchejte se smetanovým sýrem, smetanou na vaření, mletým muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Brambory nakrájejte na tenké plátky – k tomu nejlépe poslouží mandolína, ale brambory můžete nakrájet i pomocí ostrého nože.

Zapékací nádobu nejprve vyskládejte vrstvou brambor a následně lehce zalijte připravenou smetanovou směsí. Takto pokračujte, dokud nezpracujete všechny brambory. Poslední vrstvu by měla tvořit smetanová směs.

Zapékací nádobu s takto připravenými bramborami vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 180–190 °C.

Hotové gratinované brambory rozdělte do 4 talířů a podávejte.