Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Granola z rýžových pukanců

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Granola z rýžových pukanců

61 min 6 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

200 kcal 3g Bílkoviny 11g Tuky 22g Cukry

Suroviny

ryzove-pukance, liskove-orechy, ryzovy-sirup, kokosovy-olej

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.

Ve větší misce důkladně smíchejte rýžové pukance, nakrájené lískové ořechy, rýžový sirup a kokosový olej a vypracujte lepivou hmotu. Tuto směs následně po částech rukama přendejte na vyložený plech, kde z ní tvořte drobné hrudky (není nutné na plechu vytvořit jeden celistvý plát směsi). Poté celý plech vložte do předehřáté trouby a pečte 5–6 minut při 175–180 °C. Správně upečená směs by měla mít zlatavou barvu.

Upečenou granolu vyndejte z trouby a nechte ji na plechu vychladnout (potrvá to přibližně 45 minut). Vychladlou granolu přemístěte do uzavíratelné sklenice s dobře těsnícím uzávěrem a skladujte při pokojové teplotě – v těchto podmínkách vám granola vydrží až 2 měsíce.

Poznámky

TIP: Pokud se vám během přendávání na plech bude rýžová směs příliš lepit na ruce,pomůže, když si dlaně potřete trochou kokosového oleje.

*Rýžové pukance můžete znát také pod názvem burizony – v obou případech se jedná

o pufovaná zrnka rýže.

Příprava snídaňové misky s granolou: Do servírovací misky dejte 140 g skyru, poté přidejte 1 porci rýžové granoly, 70 g čerstvých fíků a nakonec 1 lžičku arašídového másla