Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Granola s pohankou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Granola s pohankou

80 min 65 min Snadné 20 porce

Nápadů na snídani není nikdy dost, proto si s námi určitě zkuste vyrobit svou vlastní granolu z pohanky. Už nebudete muset myslet na doplnění zásob snídaňových lupínků, protože budete mít vlastní zásobu této o něco zdravější granoly.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

100 kcal 2g Bílkoviny 5g Tuky 12g Cukry

Suroviny

pohanka, ovesne-vlocky, chia-seminka, vlasske-orechy, med, holandske-kakao, kokosovy-olej, sul

Instrukce

Troubu si předehřejte na 160 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Pohanku si uvařte podle návodu na obalu. Poté ji smíchejte s vločkami, semínky, ořechy, medem, kakaem, kokosovým olejem a špetkou soli.

Hotovou směs rovnoměrně rozložte na připravený plech, dejte do trouby a pečte 40–50 minut při 150–160 °C. Granolu v troubě každých cca 10 minut promíchejte vařečkou, aby se nepřipálila.

Hotovou granolu nechejte vystydnout a skladujte v uzavíratelné skleněné nádobě ve spíži, kde vám vydrží až 2 měsíce.