Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Gnocchi s rajčatovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Gnocchi s rajčatovou omáčkou

58 min 48 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

576 kcal 59g Bílkoviny 14g Tuky 50g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, kureci-maso, cibule, bobkovy-list, tymian, oregano, petrzelova_nat, cesnek, rajcata, trtinovy-cukr, celozrnne-testoviny, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Ve větší pánvi rozehřejte na mírném plameni olej. Poté plamen zvyšte na střední až silný stupeň, přidejte kuřecí prsa a restujte 7–8 minut, dokud se maso nezatáhne. Následně plamen snižte na střední stupeň, kuře z pánve odeberte, dejte na ni cibuli a restujte 5–6 minut.

Poté přidejte bobkové listy, tymián, oregano, petrželovou nať a česnek. Restujte 1–2 minuty a poté vše zalijte rajčaty. Plechovky nevyhazujte, naplňte je vodou a tu nalijte do pánve. Rajčatovou směs vařte cca 15 minut na silném plameni.

Poté plamen snižte na střední stupeň, přidejte kuřecí maso a cukr a vařte dalších 5 minut. Následně přidejte gnocchi, parmazán, sůl a pepř a vařte 8–10 minut (nebo podle doby uvedené na obalu) za občasného míchání, aby se gnocchi nepřichytily na dno hrnce.

Poznámky

Před podáváním posypte najemno nasekanou čerstvou bazalkou.