Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Frittata s pórkem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Frittata s pórkem

36 min 24 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

269 kcal 16g Bílkoviny 20g Tuky 7g Cukry

Suroviny

porek, cesnek, olivovy-olej, maslo, tymian, vejce, mleko, cedar, jedla-soda, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si větší pánev vhodnou do trouby.

Pórek omyjte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

Poté si v připravené pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžičky olivového oleje. Jakmile je olej rozehřátý, vložte do pánve nakrájený pórek, nakrájené stroužky česneku, máslo a sušený tymián. Vše opékejte na středním plameni 5–6 minut.

Mezitím si připravte vaječnou směs. Ve větší míse rozšlehejte všechna vejce, 70 ml polotučného mléka, najemno nastrouhaný čedar, jedlou sodu, sůl a pepř.

V momentě, kdy je pórková směs opečená, nalijte do pánve rozšlehanou vaječnou směs, vypněte plamen a pánev vložte do předehřáté trouby. Pečte 17–18 minut při 185–190 °C.

Po upečení frittatu rozkrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Jako přílohu k frittatě podávejte zeleninový salát. Frittatu můžete podávat studenou i teplou.