Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Frittata s cuketou a těstovinami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Frittata s cuketou a těstovinami

55 min 40 min Snadné 7 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

427 kcal 24g Bílkoviny 15g Tuky 48g Cukry

Suroviny

celozrnne-testoviny, cuketa, cibule, petrzelova_nat, vejce, chilli, mleta-paprika, rajcata, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si uvařte těstoviny: Do hrnce dejte dostatečné množství vody, osolte a přiveďte k varu. Poté do hrnce nasypte těstoviny a vařte dle návodu na obalu (cca 8–10 minut).

Troubu předehřejte na 180 °C, připravte si formu (40 cm × 40 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Mezitím si nahrubo nastrouhejte cuketu, cibuli nakrájejte na kostičky a petrželovou nať najemno nasekejte. Do větší mísy rozbijte vejce, vyšlehejte je a poté k nim přidejte cuketu, cibuli a petrželovou nať. Směs následně dochuťte chilli vločkami, sladkou paprikou, solí a pepřem.

Uvařené těstoviny sceďte, propláchněte pod studenou vodou, zbavte přebytečné vody a přidejte do mísy s vejci a zeleninou. Vše promíchejte a nalijte do připravené pečicí formy.

Následně nakrájejte rajčata na silnější plátky, poklaďte je navrch frittaty a pečte 25–30 minut na 170–180 °C.

Poznámky

Podávejte s bazalkovým pestem.