Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Frikadely

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Frikadely

55 min 15 min Snadné 16 kusů

Některé pokrmy dokáží být silně návykové, stejně jako tento. Jsme si jisti, že náš recept na frikadely si podmaní celou vaši rodinu. Drobné karbanátky napůl z hovězího a napůl z vepřového masa s ovesnými vločkami jsou ideální nejen na party, ale i příjemný víkendový oběd. Podávejte je třeba s některým z našich bramborových salátů nebo grilovanou zeleninou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

114 kcal 7g Bílkoviny 7g Tuky 5g Cukry

Suroviny

cibule, veprove-maso, hovezi, ovesne-vlocky, vejce, mleko, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

V míse smíchejte vepřové a hovězí maso a postupně přidávejte ostatní ingredience – vločky, vejce, cibuli, sůl, pepř a mléko. Vzniklé těsto nechejte před smažením na chvíli odpočinout (přibližně 15 minut).

Z masového těsta vytvarujte menší karbanátky o velikosti dlaně. Frikadely by neměly být vyšší než 3 cm, aby se dostatečně propekly. Nám z těsta vyšlo cca 16 kusů.

V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Frikadely naskládejte do rozehřáté pánve a opékejte je na středním plameni 5–6 minut z každé strany.

Vyjměte 1 frikadelu z pánve a rozřízněte ji. Pokud je uvnitř ještě růžová, vraťte ji na pár minut zpět do pánve a opékejte, dokud všechny frikadely nebudou zcela propečené.

Poznámky

Frikadely skvěle chutnají například s domácím kečupem.