Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Frikadely

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Frikadely

64 min 24 min Snadné 16 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

120 kcal 7g Bílkoviny 7g Tuky 6g Cukry

Suroviny

cibule, hovezi, veprove-maso, ovesne-vlocky, vejce, sul, pepr, mleko, olivovy-olej

Instrukce

Cibuli oloupejte a nasekejte najemno.

Poté si připravte mísu, rukama v ní smíchejte nejprve hovězí a vepřové maso a do vzniklé směsi pak postupně zapracujte ovesné vločky, vejce, nasekanou cibuli, 1 lžičku soli, 1 lžičku pepře a mléko.

Vypracuj-te kompaktní těsto a mísu dejte na 15 minut stranou odležet.

Po uvedené době z odleželého těsta vytvarujte menší placičky o velikosti dlaně; výška jednotlivých placiček by přitom neměla přesahovat 3 cm. Těsto by mělo vystačit na přibližně 16 placiček.

Připravené placičky opečte v hlubší pánvi na celkem 2 lžících olivového oleje (na pánev by se mělo vejít přibližně 8 placiček najednou); placičky vždy opékejte na středním stupni ohřevu 5–6 minut z každé strany.

Před koncem pečení každé várky frikadel si ověřte, že jsou frikadely dostatečně propečené – vyjměte z pánve jednu frikadelu a rozřízněte ji nožem; pokud je uvnitř stále růžová, vraťte ji zpět na pánev a danou várku opékejte ještě pár minut

Poznámky

Hotové frikadely podávejte s domácím kečupem.