Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Frankfurtská polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Frankfurtská polévka

75 min 60 min Snadné 4 porce

Receptů na polévky není nikdy dost, že? Stejně jako třeba u pomazánek nebo bábovek. Dnes si s námi můžete uvařit tuto frankfurtskou polévku. Klasickou přísadou je kromě brambor i párek. Ten jsme nahradili kuřecí šunkou, kterou můžete i krátce orestovat. Už jste dostali chuť?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

278 kcal 13g Bílkoviny 11g Tuky 31g Cukry

Suroviny

cibule, mrkev, repkovy-olej, spaldova-mouka, mleta-paprika, hovezi-vyvar, brambor, cesnek, kureci-maso, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si oloupejte cibule a mrkev a nakrájejte je: cibuli najemno a mrkev na malé kostičky.

Vezměte si středně velký hrnec, nalijte do něj olej a rozehřejte jej na středním plameni. Přidejte cibuli a mrkev a restujte, dokud cibule nezesklovatí (2–3 minuty). Poté vše zasypte moukou a restujte další 1–2 minuty. Přidejte papriku, restujte cca 1 minutu a následně zalijte vývarem. Polévku přiklopte pokličkou a nechte vařit 25–30 minut na středním plameni.

Mezitím oloupejte a očistěte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Po uplynutí uvedeného času brambory přidejte do hrnce a vařte do změknutí (cca 20 minut na středním plameni).

Mezitím nakrájejte česnek najemno a šunku na větší kostky a po uvaření brambor je přidejte do polévky.*

Nechte provařit dalších 5 minut, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

* Než šunku dáte do polévky, můžete ji orestovat na nepřilnavé pánvi nasucho na středním plameni.