Receptů na polévky není nikdy dost, že? Stejně jako třeba u pomazánek nebo bábovek. Dnes si s námi můžete uvařit tuto frankfurtskou polévku. Klasickou přísadou je kromě brambor i párek. Ten jsme nahradili kuřecí šunkou, kterou můžete i krátce orestovat. Už jste dostali chuť?

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Frankfurtská polévka
75 min
60 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
278 kcal
13g Bílkoviny
11g Tuky
31g Cukry
Suroviny
- 2× větší žlutá cibule
- 1× velká mrkev (cca 100 g)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 50 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 l hovězího vývaru (nebo vody s bujónem v biokvalitě)
- 3× menší syrová brambora varného typu B (cca 300 g)
- 2 stroužky česneku
- 100 g kuřecí šunky (min. 90 % masa)
- sůl
- pepř