Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Francouzský toust s jablky a řeckým jogurtem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Francouzský toust s jablky a řeckým jogurtem

10 min 5 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

402 kcal 16g Bílkoviny 12g Tuky 53g Cukry

Suroviny

vejce, mleko, skorice, maslo, kvaskovy-chleb

Instrukce

Nejprve si připravte směs na obalení toustů. V hlubším talíři smíchejte 1 vejce, 50 ml mléka a mletou skořici. Poté si připravte pánev a na mírném plameni v ní rozehřejte 10 g másla.

Mezitím si do připravené vaječné směsi z obou stran namočte tousty a nechte je nasáknout (dohromady cca 1 minutu). Takto připravené tousty přemístěte do pánve s již rozehřátým máslem a opékejte 1–2 minuty na středním plameni.

Opečené tousty rozdělte do 2 talířů a na stejné pánvi si připravte horké jablko. Do pánve vložte plátky nakrájeného jablka a 5 g másla a za stálého míchání zprudka opečte na vysokém plameni, aby chytly barvu. Poté přidejte 2 lžíce vody, plamen snižte na mírný a směs nechte podusit cca 2–3 minuty, dokud jablko trochu nezměkne.

Mezitím si připravte jogurtovou směs na tousty. V menší misce smíchejte řecký jogurt, vanilkový extrakt a med.

Nakonec na každý opečený toust naneste vrstvu jogurtové směsi a horká jablka. Ihned podávejte.

Poznámky

Hotové tousty před podáváním posypte najemno nakrájenými lískovými ořechy. Místo jablka můžete francouzský toust připravit například s hruškou.