Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Francouzský toust s jablky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Francouzský toust s jablky

16 min 8 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

289 kcal 9g Bílkoviny 6g Tuky 49g Cukry

Suroviny

mleko, vejce, trtinovy-cukr, skorice, vanilkovy-extrakt, spaldova-mouka, repkovy-olej, kvaskovy-chleb, jablko

Instrukce

Nejprve si připravte vaječnou směs. V hlubším talíři smíchejte 60 ml mléka, vejce, třtinový cukr, mletou skořici, vanilkový extrakt a špaldovou mouku dohladka.

Následně ve středně velké pánvi rozehřejte řepkový olej na středním plameni. Každý plátek chleba obalte ve vaječné směsi a opékejte na pánvi z každé strany 1–2 minuty dozlatova na mírném až středním plameni.

Mezitím si nakrájejte jablka na tenké plátky.

Opečené plátky chleba odkládejte na talíř a servírujte s nakrájeným jablkem.