Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Francouzský toust

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Francouzský toust

10 min 5 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

390 kcal 12g Bílkoviny 14g Tuky 54g Cukry

Suroviny

vejce, mleko, skorice, maslo, celozrnne-pecivo

Instrukce

Nejprve si připravte směs na obalení plátků veky. V hlubším talíři smíchejte 1 vejce, 50 ml mléka a mletou skořici. Poté si připravte pánev a na mírném plameni v ní rozehřejte 10 g másla.

Mezitím si do připravené vaječné směsi z obou stran namočte plátky veky a nechte je nasáknout (cca 1 minutu dohromady).

Připravené plátky veky přemístěte do pánve s již rozehřátým máslem a opékejte 1–2 minuty na středním plameni. Opečené plátky rozdělte do 2 talířů a na stejné pánvi si připravte horké jablko.

Do pánve vložte plátky nakrájeného jablka a 5 g másla a za stálého míchání zprudka opečte, aby chytly barvu. Poté přidejte šťávu z ½ citronu a 2 lžíce vody a směs nechte podusit cca 2–3 minuty na mírném plameni, dokud jablko trochu nezměkne. Hotové horké jablko rozprostřete po povrchu připravených plátků.

Nakonec francouzské tousty s horkým jablkem pocukrujte třtinovým cukrem a podávejte.

*Jablko můžete nahradit libovolným druhem hrušek.

Poznámky

Každou porci před podáváním posypte 10 g najemno nakrájených vlašských ořechů.