Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Francouzský čokoládový mousse s malinami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Francouzský čokoládový mousse s malinami

18 min 5 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

540 kcal 5g Bílkoviny 43g Tuky 31g Cukry

Suroviny

horka_cokolada, kokosove-mleko, holandske-kakao, med, maliny

Instrukce

Nejprve si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni: Nalámejte ji do skleněné či nerezové misky a připravte si hrnec, do kterého lze misku zasunout, aniž by se dotýkala jeho dna.

Do hrnce napusťte malé množství vody, tu přiveďte na středním plameni k varu, poté ztlumte plamen na mírný stupeň a misku s čokoládou opatrně zasuňte do hrnce, aby se čokoláda mohla pozvolna rozpustit nad horkou párou. Občas ji přitom promíchejte.

Až se čokoláda rozpustí, vyjměte misku s ní z vodní lázně. Poté si připravte vyšší mixovací nádobu, nalijte do ní vychlazené kokosové mléko a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem ho šlehejte 3–4 minuty, dokud nevznikne tuhá pěna.

Do vyšlehané pěny přidejte holandské kakao, med a rozpuštěnou čokoládu (pokud v mezičase trochu ztuhla, opět ji rozehřejte nad vodní lázní) a celou směs šlehejte další 3–4 minuty na nejnižší výkon.

Následně si připravte 3 sklenice o objemu 200 ml. Na dno sklenic naskládejte do rovnoměrné vrstvy čerstvé maliny (trochu malin si přitom ponechte na závěrečné ozdobení), na maliny naneste vyšlehanou pěnu a naplněné sklenice dejte na 2 hodiny do lednice, aby pěna ztuhla.

Po uvedené době vyndejte sklenice z lednice, navrch každé přidejte několik malin a podávejte.

* Namísto malin můžete použít i jiné bobulovité ovoce (nevadí ani rozmražené).