Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Francouzská cibulačka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Francouzská cibulačka

40 min 30 min Snadné 4 porce

Taková dobře dochucená a vyladěná cibulačka dokáže potěšit nejednoho strávníka. Podávaná s čerstvým domácím pečivem bude chutnat ještě lépe.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

244 kcal 10g Bílkoviny 9g Tuky 30g Cukry

Suroviny

cibule, olivovy-olej, vinny-ocet, cesnek, tymian, rozmaryn, horcice, bobkovy-list, zeleninovy-vyvar, celozrnne-pecivo, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Cibule oloupejte, rozpulte a nakrájejte na měsíčky.

Poté si v hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opékejte 5–6 minut na středním plameni dozlatova – pokud se cibule začne přichytávat ke dnu hrnce, snižte plamen.

Po uvedené době přidejte do hrnce vinný ocet, utřený česnek, tymián, rozmarýn, dijonskou hořčici, bobkové listy a zeleninový vývar a vše vařte za občasného míchání 15–20 minut na středním plameni.

Mezitím si na suché pánvi nebo v topinkovači opečte plátky bagety.

Uvařenou polévku v hrnci dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a do každé porce přidejte 2 opečené plátky bagety.

Následně každou porci posypte 10 g strouhaného parmazánu, talíře přemístěte do předehřáté trouby a pečte cca 3–4 minuty do rozpuštění parmazánu.

Po uvedené době opatrně vyndejte talíře z trouby a podávejte