Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Finská lososová polévka (lohikeitto)

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Finská lososová polévka (lohikeitto)

44 min 24 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

395 kcal 26g Bílkoviny 24g Tuky 17g Cukry

Suroviny

mrkev, brambor, porek, olivovy-olej, rybi-vyvar, kopr, losos, smetana, sul, pepr

Instrukce

Mrkve oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Pórek nakrájejte na tenké plátky.

Nyní si vezměte větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte 3 lžíce olivového oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájenou mrkev, brambory a pórek a vše opékejte 4–5 minut na středním plameni.

Následně přidejte rybí vývar, sůl a pepř a obsah hrnce přiveďte na silném plameni k varu. Poté plamen ztlumte na střední stupeň a polévku vařte 13–15 minut, dokud všechna zelenina nezměkne.

Mezitím nakrájejte najemno kopr a nakrájejte lososa na kostky o velikosti 2 cm × 2 cm.

Po uvedené době do hrnce přidejte smetanu, nakrájeného lososa a nakrájený kopr a vše vařte další 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni, dokud se losos neuvaří.

Následně vypněte ohřev, hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

Polévku ozdobte několika snítkami čerstvého kopru a podávejte s měsíčkem citronu.