Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Fazolový salát s quinoou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Fazolový salát s quinoou

30 min 20 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

598 kcal 31g Bílkoviny 9g Tuky 97g Cukry

Suroviny

voda, quinoa, spenat, bile-fazole, susena-rajcata, granatove-jablko, sul, pepr

Instrukce

V menším hrnci přiveďte k varu 500 ml vody.

Poté do hrnce přidejte quinou, ztlumte plamen na střední stupeň a nechte vařit 15–20 minut.

Mezitím si připravte špenát a fazole.

Nachystejte si pánev a na středním plameni ji nasucho rozehřejte. Poté do pánve přidejte špenát, zalijte ho 100 ml vody a povařte přibližně 1 minutu. Následně do pánve přidejte předvařené fazole, ztlumte plamen na mírný stupeň a obsah pánve nechte prohřívat přibližně 1 minutu. Poté směs osolte a opepřete a pánev odstavte ze zdroje tepla.

Následně si připravte pesto: nachystejte si vyšší nádobu na mixování, vložte do ní čerstvou bazalku, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř a vše rozmixujte ponorným mixérem nahrubo – výsledné pesto by nemělo být úplně hladké. Pokud by se vám ale směs nedařilo dobře rozmixovat, můžete do ní přidat 1 lžíci vody.

Uvařenou quinou přemístěte do mísy, přidejte k ní špenát, fazole, sušená rajčata a semínka z granátového jablka a vše důkladně promíchejte.

Výslednou směs rozdělte do 4 servírovacích misek, na závěr každou porci salátu přelijte připraveným pestem a podávejte.

Poznámky

TIP: Hotový salát můžete ozdobit lístky čerstvé bazalky