Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Fazolový salát

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Fazolový salát

35 min 25 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

417 kcal 24g Bílkoviny 18g Tuky 35g Cukry

Suroviny

cervena-cocka, vejce, kesu-orechy, cizrna, fazole-cervene, citronova-stava, petrzelova_nat, polnicek, jarni_cibulka, sul, pepr

Instrukce

Červenou čočku propláchněte, dejte do hrnce a zalijte cca 150 ml vody. Přiveďte k varu, poté ztlumte plamen na mírný stupeň a vařte čočku doměkka po dobu uvedenou na obalu produktu (většinou se jedná o 10–15 minut).

Mezitím si do menšího hrnce dejte vařit vejce – podle libosti je můžete vařit nahniličko (cca 6–7 minut) nebo natvrdo (9–10 minut).

V mezidobí si ještě na suché pánvi opražte kešu ořechy (postačí 1 minuta na středním plameni).

Až se uvaří čočka, přemístěte ji do mísy a smíchejte s cizrnou, červenými fazolemi, citronovou šťávou a nasekanou petrželovou natí.

Směs podle chuti osolte a opepřete, následně ji rozdělte na 2 porce a každou posypte polníčkem, nakrájenou jarní cibulkou a opraženými kešu ořechy.

Nakonec do každé porce rozkrojte 1 uvařené vejce a podávejte.