Na poctivém guláši si rád pochutná každý z nás. Skvělou alternativou může být ale také guláš z fazolí. Nejenže množstvím proteinů dokážou fazole masu směle konkurovat, ale také se v této lahodné luštěnině nachází spousta vitamínu B, vlákniny či železa. Jdete s námi do toho?

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Fazolový guláš
38 min
28 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
0 kcal
0g Bílkoviny
0g Tuky
0g Cukry
Suroviny
- 200 g syrových brambor varného typu B
- 120 g bílé cibule
- 150 g vysokoprocentní kuřecí šunky (95 % masa)
- 1 lžíce čerstvé pažitky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 700 ml zeleninového vývaru (lze nahradit vodou)
- 300 g červených fazolí z konzervy (scedit)
- 300 g bílých předvařených fazolí (scedit)
- 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- sůl
- pepř