Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Fazolový guláš

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Fazolový guláš

38 min 28 min Snadné 4 porce

Na poctivém guláši si rád pochutná každý z nás. Skvělou alternativou může být ale také guláš z fazolí. Nejenže množstvím proteinů dokážou fazole masu směle konkurovat, ale také se v této lahodné luštěnině nachází spousta vitamínu B, vlákniny či železa. Jdete s námi do toho?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

brambor, cibule, kureci-maso, pazitka, olivovy-olej, rajcata, mleta-paprika, zeleninovy-vyvar, cervene-fazole, bile-fazole, smetana, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte potřebné suroviny. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a kuřecí šunku nakrájejte na nudličky. Pažitku nasekejte najemno a nechte stranou.

Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni 2 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Poté do hrnce přidejte šunku a opékejte další 3–4 minuty na středním plameni.

Jakmile je šunka opečená, přidejte k ní rajčatový protlak, sladkou mletou papriku a na kostičky nakrájené brambory. Vše opékejte na středním plameni 1 minutu.

Následně obsah hrnce zalijte 700 ml zeleninového vývaru, přidejte scezené červené a bílé fazole, sůl a pepř, stáhněte sílu plamene na mírný stupeň a hrnec přiklopte pokličkou. Směs nechte vařit do té doby, dokud brambory nezměknou, což potrvá cca 15–16 minut.

Po uplynutí času do hrnce přilijte 100 ml smetany na vaření, dle chuti směs osolte a opepřete, zvyšte sílu plamene na střední stupeň a nechte ještě 3–4 minuty provařit.

Jakmile je fazolový guláš provařený, vypněte plamen a podávejte. Jednotlivé porce guláše posypte před podáváním čerstvě nasekanou pažitkou.