Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Fazolovo-cizrnové karbanátky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Fazolovo-cizrnové karbanátky

17 min 7 min Snadné 5 kusů

Máte rádi karbanátky? A co takhle tělu trochu odlehčit a tentokrát si dát zeleninovou variantu? Cizrna a fazole se pro ně skvěle hodí a nasekaná petrželka jim dodá nádhernou vůni. Vychutnejte si vynikající oběd ze surovin, které najdete doma ve spíži.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

100 kcal 5g Bílkoviny 2g Tuky 16g Cukry

Suroviny

cizrna, fazole, cibule, petrzelova_nat, lnene-seminko, sul, kari, celozrnna-strouhanka, vejce, slunecnicovy-olej

Instrukce

Cizrnu s fazolemi rozmačkejte v míse vidličkou.

Přidejte nasekanou cibuli, petrželku, lněná semínka, sůl, kari a zamíchejte.

K těstu přimíchejte strouhanku společně s vejcem.

Z těsta vytvarujte cca 5 stejně velkých karbanátků.

V pánvi rozehřejte lžíci oleje a karbanátky smažte 4 minuty z jedné a 3 minuty z druhé strany.

*Cizrnu i fazole jsme zvážili až po scezení vody.

Poznámky

Nejvíce nám karbanátky chutnají s guacamole, slaným tvarohem nebo pestem.