Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Fazolové karbanátky s vlašskými ořechy a pečenou čekankou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Fazolové karbanátky s vlašskými ořechy a pečenou čekankou

80 min 55 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

451 kcal 15g Bílkoviny 27g Tuky 37g Cukry

Suroviny

fazole-cervene, cibule, olivovy-olej, cesnek, spaldova-mouka, petrzelova_nat, sojova-omacka, cekanka, prepustene-maslo-ghee, vinny-ocet, med, sul, pepr, vlasske-orechy

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Fazole rozmixujte společně s cibulí, olivovým olejem a stroužky česneku.

Rozmixovanou směs přemístěte do mísy a přidejte ostatní ingredience – vlašské ořechy, špaldovou mouku, sůl, pepř, hrst petrželové natě a sójovou omáčkou.

Všechny suroviny v míse promíchejte a ze vzniklého těsta vytvarujte karbanátky.

Připravte si 2 plechy a oba vyložte pečicím papírem.

Na jeden plech položte karbanátky a dejte péct do trouby na 25–30 minut při 170–180 °C.

Mezitím očistěte čekanky a zbavte je zahnědlých nebo okoralých listů. Poté každou podélně rozřízněte na 6 stejných dílků.

Na druhý plech naskládejte rozříznuté čekanky a pokapejte je rozpuštěným přepuštěným máslem, vinným octem, medem a jemně posolte.

Plech s čekankami dejte do trouby a pečte 10 minut při 170–180 °C.

Po 10 minutách pečení čekanky obraťte a pečte ještě dalších 15 minut.

Pečené čekanky a karbanátky rozdělte do 4 talířů a podávejte posypané čerstvou petrželovou natí.

Poznámky

Karbanátky skvěle chutnají společně s avokádovými houskami. Recept na ně naleznete zde na webu u receptu na řepné burgery s avokádovou houskou.