Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Fazolová polévka s dýní

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Fazolová polévka s dýní

40 min 25 min Snadné 4 porce

Polévka na zahřátí k lehkému obědu přijde vždycky vhod. Je však potřeba, aby obsahovala dostatečné množství živin a vitamínu, aby dodala tělu nezbytný dostatek energie. Přesně taková je fazolová polévka s dýní, která je přímo nabitá spoustou prospěšných látek.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

426 kcal 22g Bílkoviny 13g Tuky 56g Cukry

Suroviny

dyne-hokkaido, cibule, mrkev, rapikaty-celer, cesnek, bile-fazole, olivovy-olej, rajcata, kureci-vyvar, spenat, parmazan

Instrukce

Všechnu zeleninu očistěte. Pokud použijete dýni Hokkaido, nemusíte ji loupat.

Cibuli nakrájejte najemno, mrkev a celer na menší kostky a dýni na větší kostky, aby se během vaření úplně nerozvařila. Česnek nakrájejte na plátky.

Fazole z plechovky sceďte.

Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, celer a mrkev a opékejte 5 minut na středním plameni.

Přidejte česnek, rajčatový protlak, dýni a scezené fazole a opékejte další 1 minutu.

Vše zalijte vývarem. Vařte 15–20 minut na mírném plameni.

Do jednotlivých misek připravte čerstvé listy špenátu, ty zalijte ještě teplou polévkou a na závěr posypejte parmazánem.