Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Fazolová polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Fazolová polévka

40 min 30 min Snadné 4 porce

Polévka na zahřátí k lehkému obědu přijde vždycky vhod. Je však potřeba, aby obsahovala dostatečné množství živin a vitamínu, aby dodala tělu nezbytný dostatek energie. Přesně taková je fazolová polévka, která je přímo nabitá spoustou prospěšných látek.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

461 kcal 16g Bílkoviny 18g Tuky 51g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, cervene-fazole, repkovy-olej, mleta-paprika, tymian, rimsky-kmin, rajcata, voda, sul, pepr

Instrukce

Nejprve nakrájejte cibuli najemno a česnek nahrubo. Červené fazole sceďte a propláchněte pod vodou.

Ve větší pánvi rozpalte olej a na mírném až středním plameni orestujte cibuli (3–4 minuty). Následně přidejte česnek, papriku, tymián, kmín a protlak a vše restujte další 1–2 minuty. Poté zalijte 1 l vody, přidejte fazole a vařte 18–22 minut na středním plameni (do zhoustnutí).

Mezitím předehřejte troubu na 220 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Tortilly nakrájejte na menší trojúhelníky (nejprve je nakrájejte na 5 pruhů a jednotlivé pruhy pak na trojúhelníky) a dejte je do větší mísy. Přidejte olej a ochuťte paprikou, solí a pepřem.

Tortillové trojúhelníky ve směsi obalte a rozložte je na plech tak, aby se nepřekrývaly. Pečte dozlatova 6–9 minut při 210–220 °C.

Jakmile polévka zhoustne, dochuťte ji solí a pepřem a podávejte s chipsy.

Poznámky

Polévku podávejte se zakysanou smetanou, čerstvým koriandrem a žlutou cibulí (čerstvě nakrájenou na tenké plátky).