Když se vám na talíři objeví zelené fazolky, rázem je o něco hezčí, nemyslíte? Nejsou lákavé jen pro svou zářivou barvu, ale také pro svůj obsah cenných minerálů a vitamínů B a C. Dají se využít jako samostatná příloha k jídlu anebo je lze doplnit třeba smetanou jako v tomto receptu.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Fazolky na smetaně
27 min
20 min
Snadné
3 porce
Recept
Výživové hodnoty
316 kcal
8g Bílkoviny
23g Tuky
22g Cukry
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 25 g másla
- 80 g žluté cibule (nakrájet najemno)
- 1 lžíce celozrnné špaldové mouky hladké
- 250 ml polotučného mléka
- 120 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 lžička kvasného octa (8%)
- 500 g mražených zelených fazolových lusků (můžete použít i čerstvé)
- sůl
- pepř