Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Farmářský jogurt s granolou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Farmářský jogurt s granolou

60 min 30 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

212 kcal 5g Bílkoviny 7g Tuky 32g Cukry

Suroviny

jablko, hruska, hrebicek, skorice, voda, bily-jogurt

Instrukce

Nejprve si svařte ovoce na farmářský jogurt.

Jablko a hrušku nakrájejte na menší kostky, přemístěte do menšího hrnce a přidejte hřebíčky, skořici a 300 ml vody.

Poté obsah hrnce přiveďte k varu, následně ztlumte plamen na mírný stupeň a za občasného míchání směs vařte 20–25 minut.

Mezitím si nachystejte 2 uzavíratelné sklenice.

Až se dovaří ovocná směs v hrnci, odstavte ji ze zdroje tepla, odstraňte z ní hřebíčky a rozdělte ji do nachystaných sklenic (celkové množství svařené směsi by mělo být přibližně 150 g).

Následně do obou sklenic rozdělte bílý jogurt, sklenice uzavřete,přemístěte do lednice a nechte alespoň 20 minut chladit.

Mezitím si připravte granolu: v pánvi si na středním plameni rozehřejte 1 lžičku kokosového oleje, poté do pánve přidejte ovesné vločky společně s medem a za stálého míchání vše opékejte 4–5 minut.

Poté vypněte ohřev a pánev odstavte.

Po vychlazení vyndejte hotový farmářský jogurt z lednice a ještě před podáváním rozdělte do obou sklenic připravenou granolu.