Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Enchiladas

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Enchiladas

49 min 24 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

457 kcal 29g Bílkoviny 16g Tuky 42g Cukry

Suroviny

celozrnne-tortilly, cedar, jalapeno-papricky, smetana

Instrukce

Nejprve dejte péct kuřecí prsa.

Troubu předehřejte na 200 °C a následně si připravte pánev vhodnou do trouby, ve které rozpalte 1 lžíci olivového oleje. Poté do pánve přidejte obě celá kuřecí prsa, posypte je solí a pepřem a opékejte na středním plameni 2–3 minuty z každé strany.

Následně pánev i s masem přemístěte do předehřáté trouby a pečte 8–10 minut při 200–210 °C.

Mezitím si připravte omáčku.

Ve větším hrnci rozpalte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 2 minuty na středním plameni. Poté zvyšte plamen na vyšší stupeň, přidejte do hrnce rajčatový protlak, nakrájený česnek, oregano, mleté chilli a mletou papriku a vše společně opékejte 30 sekund až 1 minutu. Následně přidejte krájená rajčata z plechovky, zeleninový vývar, sůl a pepř, ztlumte plamen na mírný stupeň a směs nechte vařit 6–8 minut.

Až se dopečou kuřecí prsa v troubě, vyndejte je (troubu zatím nevypínejte – nechte ji vyhřátou na 190–200 °C) a upečené maso nakrájejte na plátky silné 0,5 cm.

Nakrájené maso odložte na talíř, připravte si menší zapékací nádobu o rozměrech 15 cm × 25 cm a nachystejte si tortilly.

Nyní každou tortillu nejprve na pracovní ploše naplňte nakrájeným kuřecím masem, předvařenou kukuřicí, fazolemi a čerstvým koriandrem, následně tortillu stočte do ruličky a vložte do připravené zapékací nádoby, kde jednotlivé naplněné tortilly skládejte vedle sebe.

Až naplníte a přemístíte do nádoby všechny 4 tortilly, přelijte je připravenou omáčkou z hrnce a posypte nastrouhaným cheddarem a nakrájenou papričkou jalapeño.

Poté celou nádobu vložte do vyhřáté trouby a pečte 8–10 minut při 190–200 °C.

Hotové enchiladas rozdělte na 4 porce a podávejte se zakysanou smetanou.