Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Egyptský okurkový salát s balkánským sýrem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Egyptský okurkový salát s balkánským sýrem

15 min 0 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

201 kcal 8g Bílkoviny 16g Tuky 5g Cukry

Suroviny

okurka, cervena-cibule, mata, kopr, balkansky-syr, olivovy-olej, citronova-stava, pepr

Instrukce

Okurku nakrájejte na malé kostičky (cca 0,5 cm × 0,5 cm). Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mátu a kopr nakrájejte najemno. Balkánský sýr rozdrobte.

Nyní si vezměte větší misku, dejte do ní nakrájenou okurku, cibuli, mátu a kopr a přidejte rozdrobený balkánský sýr. Následně vše zalijte olivovým olejem, dochuťte citronovou šťávou a pepřem a celou směs promíchejte.

Hotový salát rozdělte na 4 porce a podávejte ihned (případně ho nechte před podáváním odležet v lednici).

Poznámky

Salát můžete podávat s plátky citronu a ozdobit čerstvým koprem navíc.