Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Egyptská omeleta s cuketou a pórkem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Egyptská omeleta s cuketou a pórkem

70 min 30 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

248 kcal 15g Bílkoviny 18g Tuky 6g Cukry

Suroviny

cibule, porek, mata, cuketa, vejce, kyprici-prasek-do-peciva, repkovy-olej, rajcata, balkansky-syr, sul

Instrukce

Cibuli oloupejte a společně s pórkem a mátovými lístky ji nakrájejte najemno. Cuketu nakrájejte na tenká kolečka.

Poté si vezměte větší mísu, vyklepněte do ní všech 10 vajec, přidejte kypřicí prášek, nakrájenou mátu a sůl a vše vyšlehejte.

Nyní dejte předehřívat troubu na 200 °C a připravte si velkou pánev vhodnou do trouby. V připravené pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte nakrájenou cibuli a pórek a opékejte 2–3 minuty na středním plameni.

Poté do pánve přidejte další lžíci oleje a nakrájenou cuketu a vše opékejte další 1–2 minuty na středním plameni (kolečka cukety přitom rovnoměrně opečte z obou stran).

Následně pánev odstavte, její obsah zalijte vyšlehanou vaječnou směsí, pánev dejte do trouby a pečte 20–25 minut při 190–200 °C.

Upečenou omeletu vyndejte z trouby a nechte ji 15–20 minut chladnout. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky a smíchejte je se solí. Balkánský sýr nadrobte.

Až omeleta vychladne, rozdělte ji na 5 porcí a podávejte s nakrájenými rajčaty a nadrobeným balkánským sýrem.

Poznámky

Před podáváním omeletu pokapejte citronovou šťávou.