Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňový koláč

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dýňový koláč

55 min 35 min Střední 12 porce

Chystáte se na přípravu koláče pro celou rodinu, ale ještě přesně nevíte, jaký by to měl dnes být? Ani tentokrát vás nezklameme, máme pro vás tip na naprosto luxusní dýňový koláč.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

194 kcal 5g Bílkoviny 7g Tuky 27g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, skorice, zazvor, muskatovy-orisek, kyprici-prasek, jedla-soda, vejce, kokosovy-olej, dynove-pyre, med, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Do větší mísy prosejte špaldovou mouku.

Do mísy přidejte skořici, zázvor, muškátový oříšek, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.

V druhé míse vyšlehejte obě vejce společně s kokosovým olejem, dýňovým pyré a medem.

Obsah obou mís spojte vařečkou a míchejte tak, aby ve finálním těstě nezůstaly žádné hrudky.

Vymažte koláčovou formu (⌀ 25 cm) a nalijte do ní vzniklé těsto.

Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 170–180 °C.

Koláč nechte vychladnout a potřete polevou, kterou připravíte smícháním řeckého jogurtu s medem.

*Na přípravu 250 g dýňového pyré budete potřebovat dýni hokkaidó o váze cca 600–700 g. Dýni omyjte, rozkrojte na ½ a vydlabejte z ní semínka. Poté dýni nakrájejte na kostky a ty dejte na plech s pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 170–180 °C cca 55–60 minut. Nakonec nechte dýni vychladnout a rozmixujte ji do hladké kaše.

Poznámky

Koláč můžete posypat nasucho praženými vlašskými ořechy.