Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňový hummus

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dýňový hummus

24 min 16 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

111 kcal 3g Bílkoviny 8g Tuky 8g Cukry

Suroviny

dyne-hokkaido, voda, tahini, olivovy-olej, kmin, citronova-stava, sul

Instrukce

Nejprve si uvařte dýni. Do menšího hrnce vložte neoloupanou dýni nakrájenou na menší kousky, 1200 ml vody a sůl a přiveďte k varu. Hrnec přiklopte pokličkou a dýni vařte na středním plameni 14–16 minut (dokud nezměkne).

Po uvaření dýni důkladně sceďte a zchlaďte v cedníku pod studenou vodou.

Scezenou dýni přesuňte do misky společně s tahini pastou, olivovým olejem, římským kmínem, citronovou šťávou a solí.

Pomocí tyčového mixéru obsah misky rozmixujte do hladké konzistence a následně podávejte.

Poznámky

Dýňový hummus podávejte nejlépe s vícezrnným pečivem nebo kváskovými krekry.