Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňovojablečná polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dýňovojablečná polévka

80 min 55 min Snadné 6 porce

Lahodný dýňový krém jste již určitě doma uvařit zkoušeli. My tuto polévku milujeme pro její jednoduchost, ale zároveň skvělé nutriční vlastnosti. Proto jsme její klasickou verzi ještě ozvláštnili o chuť jablka, která se s dýní v polévce krásně snoubí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

156 kcal 2g Bílkoviny 10g Tuky 16g Cukry

Suroviny

dyne-hokkaido, jablko, cesnek, olivovy-olej, tymian, cibule-salotka, zeleninovy-vyvar, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Dýni očistěte, vydlabejte a společně s jablky nakrájejte na menší kousky. Obojí rozprostřete na připravený plech.

Česnek nakrájejte na plátky a také poklaďte na plech. Vše zalijte 2 lžícemi olivového oleje a posypejte sušeným tymiánem.

Plech dejte do trouby a pečte 30–35 minut při 170–180 °C.

V hrnci rozehřejte zbývající olivový olej a na mírném plameni osmahněte najemno nasekanou šalotku a upečený česnek.

Přidejte upečenou dýni s jablky, vše zalijte vývarem a vařte 15 minut na středním plameni.

Polévku nechejte vychladnout a poté rozmixujte tyčovým mixérem.

Osolte a opepřete podle chuti.

Poznámky

Polévku můžete před podáváním ozdobit několika dýňovými semínky.