Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňovojablečná polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dýňovojablečná polévka

75 min 50 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

189 kcal 3g Bílkoviny 10g Tuky 23g Cukry

Suroviny

dyne-hokkaido, jablko, cesnek, cibule-salotka, olivovy-olej, tymian, zeleninovy-vyvar, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Dýni očistěte, vydlabejte a nakrájejte na menší kousky společně s jablky. Česnek nakrájejte na plátky a šalotky nasekejte najemno.

Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj dýni, jablka a česnek.

Vše zalijte 2 lžícemi olivového oleje a posypte sušeným tymiánem. Plech dejte do trouby a pečte při 170–180 °C cca 35 minut.

V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nasekané šalotky a opékejte je 5–7 minut na středním plameni. Přidejte upečenou dýni s jablky, zalijte vývarem a nechte vařit dalších 15 minut.

Polévku nechte vychladnout a rozmixujte tyčovým mixérem.

Osolte a opepřete podle chuti, rozdělte do 6 talířů a podávejte.

* Dýně hokkaidó je bohatá na vitamíny A, B, C, betakaroten a také vápník. Napomáhá při onemocnění slinivky břišní nebo žaludečních potížích a má skvělé detoxikační účinky.

Poznámky

Vnitřek dýně nevyhazujte. Semínka vyberte, opražte je nasucho na pánvi (postačí 1 minuta na mírném plameni) a ozdobte jimi polévku. Do polévky můžete přidat také slunečnicová semínka, zakysanou smetanu (12% tuku) a petržel.