Prozářete podzimní sychravé poledne s naším sezónním receptem na krémové dýňové rizoto. Když už nevíte, kam s dýní, v kombinaci s rýží dostanete originální chuťovou i vzhledovou pochoutku a ricotta jí dodá italský šmrnc. Navrch ozdobte kadeřávkem a hoblinkami bílého čedaru. Už se vám sbíhají sliny?

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Dýňové rizoto
45 min
40 min
Náročné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
394 kcal
10g Bílkoviny
10g Tuky
65g Cukry
Suroviny
- 1 l zeleninového vývaru
- 300 g celozrnné rýže
- 200 g dýňového pyré
- 140 g ricotty
- 30 g přepuštěného másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 2× jarní cibulka
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička chilli
- špetek sůl