Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňové rizoto

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dýňové rizoto

45 min 40 min Náročné 4 porce

Prozářete podzimní sychravé poledne s naším sezónním receptem na krémové dýňové rizoto. Když už nevíte, kam s dýní, v kombinaci s rýží dostanete originální chuťovou i vzhledovou pochoutku a ricotta jí dodá italský šmrnc. Navrch ozdobte kadeřávkem a hoblinkami bílého čedaru. Už se vám sbíhají sliny?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

394 kcal 10g Bílkoviny 10g Tuky 65g Cukry

Suroviny

zeleninovy-vyvar, ryze, dynove-pyre, ricotta, prepustene-maslo-ghee, olivovy-olej, jarni_cibulka, kurkuma, oregano, chilli, sul

Instrukce

Ve větší pánvi si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a restujeme 2 minutky na oleji.

Přidáme rýži a restujeme dokud rýže nezesklovatí.

Do pánve přidáme dýňové pyré společně s kurkumou, solí, chilli a oreganem a opět cca 5 minut restujeme.

Vezmeme cca 100 ml vývaru a nalijeme ho do pánve. Necháme rýži vstřebat vývar a zalejeme další 100ml a takto postupujeme se zbylým vývarem dokud není rýže uvařená (pokud nám dojde vývar můžeme použít i vodu).

Do ještě teplého rizota zamícháme ricottum ghí a můžeme podávat.